Mezoterapi

Son yıllarda insan vücudunda deforme olan ve hasar alan bölgeleri onarmak için birçok yeni yöntem ortaya çıkmıştır. Mezoterapi (Mezolifting) de bu uygulamalar arasında yer almaktadır.

Mezoterapi (Mezolift) Tedavisi

Hem estetik amaçlar, hem de tedavi amaçlı uygulanmakta olan Mezoterapi, kullanım amacına uygun ilaçların ve vitaminlerin, özel iğneler yardımı ile cilt altına enjekte edilmesi şeklinde uygulanan bir yöntemdir. İlk kez 1952 yılında, Dr. Michael Pistor tarafından geliştirilmiştir.

Mezolift işlemi cildin ihtiyac duyduğu gereksinimleri geri kazandırmaktır.

Mezoterapi, uygulama alanı oldukça geniş olan bir tedavi yöntemidir. İhtiyaç duyulan bölgeye göre farklı çözümler sunmaktadır. Cilt gençleştirme, doku üzerindeki pürüzleri ve kırışıklıkları giderme, saç dökülmesini engelleme, cilde esneklik kazandırma ve daha birçok işe yaramaktadır.

Mezolift Tedavisi Nasıl Uygulanır?

Vitaminlerin Hazırlanması Aşaması

Mezoterapi hangi bölgeyi uygulanacak olursa olsun, doktorunuz tarafından gerekli görülen vitaminlerin ve kokteyl karışımların hazırlanması aşaması bulunmaktadır. Uygulama yaptıracağınız bölgedeki eksikliklere ve cildin ihtiyacına göre bu vitaminlerin neler olacağını doktorunuz belirlemektedir.

Uygulama Aşaması

Doktor tarafından uygun görülen vitamin ya da kokteyl karışımlar hazırlandıktan sonra küçük iğneler yardımı ile deri altına bu maddeler yavaşça enjekte edilmektedir.

Uygulama Süresi

Uygulama yapılacak alana göre süre değişmektedir. Saç ve yüz mezoterapisinde 30 dakikalık bir süre tek seans için yeterli gelmektedir.

Mezoterapinin Uygulama Alanları

  • Saç dökülmesi
  • Yüz gençleştirme
  • Selülit giderme
  • Bölgesel yağlanma
  • Skar revizyonu

Mezoterapi Kimlerde İşe Yarar?

Mezoterapi gerekli bileşenlerin yüze ve vücuda enjekte edilmesidir.

Cilt gençleştirme ve daha birçok farklı amaçla uygulanmakta olan Mezoterapi, belli yaşa ulaşmış olan kadın ve erkeklerin tamamında işe yaramaktadır. Bu uygulama tamamen sağlıklı bireylere yapılabilmektedir. Felç geçirmiş olan kişiler, gebeler, kan pıhtılaşması sorunu yaşayanlar, şeker hastaları, kanser hastaları ya da geçmişinde kansere yakalanma durumu olmuş olan kişiler ve ilaç tedavisi gerektiren kalp hastalarına bu uygulama yapılmamaktadır. Mezolift hakkında merak edilenler aşağıda belirtilmiştir.

Riskleri Var Mıdır?

Mezolift uygulamasının riski bulunmamaktadır. Vücut için yararlı olan maddelerin cilt altına enjekte edilmesi şeklinde uygulanan bu tedavi, cilt üzerinde kızarıklık, ezik ve geçici çürüklere yol açabilmektedir. Bunlar da enjeksiyon bölgelerinde görülen küçük etkilerdir.

İşlem Acı Verir Mi?

Mezoterapi, en çok saç ve yüz mezoterapisi olarak uygulanmaktadır. Saç mezoterapisinde saçların güçlenmesi, dökülmesinin engellenmesi ve saçların eski gür haline kavuşması asıl amaçtır. Yüz mezoterapisinde de cildin nemini kazanması, canlanması, kırışıklıkların giderilmesi ve daha genç bir görünüm elde etmek amaçlanmaktadır. Bu uygulamalar yapılırken uygulama alanlarına anestezik etkisi bulunan krem ya da solüsyonlar uygulanmakta, bu sayede acı hissi ortadan kaldırılmaktadır.

Kaç Seans Sürmektedir?

Mezolift uygulanacak olan bölgeye göre seans sayısı değişen bir tedavidir. Saç ve yüz mezoterapisi 4 ile 8 seans arsında değişmekte, gerekli olursa yılda bir kez işlem tekrarlanmaktadır. Bölgesel yağlanma ve selülit için seans sayısı ise kişinin vücudundaki hasarlı bölgenin genişliğine göre belirlenmektedir.

Etkisi Ne Zaman Görülür?

Mezolifting yani cilt gençleştirme tedavisinin etkisi hemen ilk seansta görülmektedir. 2 ve 3. seanslardan sonra büyük değişimler fark edilmektedir. Bölgesel yağlanma ve selülit için uygulanan mezoterapi yöntemlerinde ise 3 ve 4. seanslardan sonra ciddi farklılıklar gözlemlenmektedir.

@hlchealthcaregroup
Takip Et
Özel Ankara HLC Plastik, Rekonstrüktif ve Cerrahi Merkezi
  • 393 gönderi
  • 15,6 B takipçi
  • 19 takip